preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Petero naših učenika sudjelovalo je u konzultacijama s mladima

Autor: Bruno Antolić, 26. 1. 2018.

U organizaciji i prostorijama Gimnazije Fran Galović u Koprivnici 25. siječnja 2018. godine naših je petero učenika sudjelovalo u konzultacijama s mladima u okviru Erasmus+ projekta EU pita i tebe!.

Naime, Europska unija provodi spomenute konzultacije unutar kojih mladi imaju priliku iznijeti svoja mišljenja i prijedloge. Na taj se način učenicima srednjih škola Koprivničko-križevačke županije dala prilika da svojim zaključcima izravno utječu i sudjeluju u kreiranju europskih politika za mlade.

Aktivnom i konstruktivnom diskusijom učenici su raspravljali o preopterećenosti te potrebnim promjenama i uvođenju inovativnih pristupa u nastavnom procesu. Osim toga, dotaknuli su se i teme održavanja mentalnog zdravlja uz dobru organizaciju vremena za suzbijanje stresa.

Jedan od sudionika konzultacija bio je i naš učenik Borna Lončar (3. a) koji kaže da mu se ovakav koncept konzultacija jako sviđa te da je njime uvidio da i učenici ostalih škola imaju vrlo slična razmišljanja. Isto tako, nada se da će se ovakva praksa nastaviti te da će se ovim oblikom rasprave glas mladih zaista čuti u nacionalnim i europskim politikama.

Neposredno prije konzultacija učenicima su sreću u rad u konzultacijama i općenito daljnjem obrazovanju zaželjeli Ratimir Ljubić,  zamjenik Koprivničko-križevačkog župana, i Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije Fran Galović.
POVELJA ZA MOBILNOST

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju