preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

PRIJAVLJEN DESETI PROJEKT MOBILNOSTI OBRTNIČKE ŠKOLE KOPRIVNICA

Autor: Ljiljana Mraz, 13. 2. 2018.

Na natječaj 2018. g. Obrtnička škola Koprivnica, nositeljica Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, prijavila je svoj deseti projekt mobilnosti pod nazivom EUjedinjeni u Obrtničkoj.

Projekt će se provoditi tijekom šk. god. 2018./2019., a uključivat će dvije aktivnosti mobilnosti.

 

Mobilnost učenika u Postojni (u Sloveniji) obuhvaća ukupno 16 učenika smjera elektrotehničar ili tehničar za računalstvo biranih iz sadašnjih (u šk. god. 2017./2018.) 2. i 3. razreda. Oni će obavljati trotjednu praksu u Šolskom centru Postojna tijekom studenog/prosinca 2018. g. s naglaskom na temama 3D modeliranje i 3D ispis. S učenicima će tijekom mobilnosti biti dvoje nastavnika u pratnji, a koordinator mobilnosti će biti nastavnik Danijel Mustafa.

 

Mobilnost učenika u Pragu (u Češkoj) obuhvaća ukupno 16 učenika biranih iz sadašnjih 2. razreda u zanimanjima elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, plinoinstalater, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, soboslikar-ličilac i stolar. Oni će obavljati trotjednu praksu u školi Akademie remesel Praha (Stredni skola technická). S njima će u pratnji biti dvoje nastavnika, a ovu mobilnost vodit će nastavnici Danijel Lovrenčić, Saša Seretin i Emil Golub.

 

Obrtnička škola Koprivnica dogovorila je i dvogodišnje partnerstvo s Izobraževalnim centrom Piramida Maribor.  Tijekom šk. god. 2018./2019. te 2019./2020. Centar će na mobilnost primiti dvoje učenika smjera pekar ili slastičar koji će u Obrtničkoj školi obavljati dvotjednu praksu i dvoje nastavnika struke pekar ili slastičar koji će doći na usavršavanje u trajanju pet dana.

 

Ove godine Obrtnička škola provela je mobilnost osmero nastavnika iz područja elektrotehnike ili strojarstva koji su se stručno usavršavali u Sevilli pod koordinacijom Saše Seretina, a u ožujku se na mobilnost u Velenje sprema 16 učenika smjera kuhar ili konobar pod koordinacijom nastavnice Sandre Krajina.

 

VIše o projektima mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica možete saznati na Facebook stranici Projekti Obrtničke škole Koprivnica.

 
POVELJA ZA MOBILNOST

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju