preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

SEDAMNAESTORICA UČENIKA TRI SU SE TJEDNA ŠKOLOVALA U PRAGU

Autor: Ljiljana Mraz, 26. 3. 2019.

 

Sedamnaest učenika trećeg razreda Obrtničke škole u subotu 30. ožujka 2019. g. vraća se s trotjedne stručne prakse u Pragu u sklopu desetog projekta mobilnosti EUjedinjeni u Obrtničkoj.

 

           

 

Učenici iz devet trogodišnjih zanimanja (elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, plinoinstalater, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, ličilac-soboslikar i stolar) boravili su u Pragu u pratnji dva nastavnika.

Praksu su odrađivali u partnerskoj ustanovi Akademie remesel Praha (Stredni skola technicka), ali i posjetili razna poduzeća gdje su se upoznali s novostima iz struke te upoznali mnoge znamenitosti Praga i okolice kao što su Kutná Hora, Česky Krumlov, Plzeň, Karlštejn.

 

 

U sklopu navedenog projekta i osamnaestero učenika četverogodišnjih zanimanja 3. i  4. razreda Obrtničke škole Koprivnica zanimanja elektrotehničar ili tehničar za računalstvo u studenom 2018. g. obavljali su praksu u partnerskoj ustanovi Šolski center Postojna. Učili su o dronovima, 3D modeliranju, programiranju i elektro-računalnim sadržajima te posjetili Hrastovljansku utvrdu, Muzej Kras u Postojni, Postojnsku jamu, grad Piran, Kopar, Bled, Ljubljanu, vojni muzej Pivka i Cerkniška jezera.

 

 

 

 

 

 

 

Obrtnička škola Koprivnica će ovaj i ostale projekte mobilnosti te sveukupni rad Škole prezentirati 9. svibnja 2019. g. kada će na središnjem koprivničkom gradskom trgu obilježiti Dan škole i desetu godišnjicu provođenja projekata mobilnosti zanimljivim interaktivnim aktivnostima za sve posjetitelje.

 

Više o projektima mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica saznajte na našoj Facebook stranici.

 

 
POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju