preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

DAN ŠKOLE I DESETA OBLJETNICA PROVOĐENJA EUROPSKIH PROJEKATA MOBILNOSTI

Autor: Ljiljana Mraz, 26. 4. 2019.

Obrtnička škola Koprivnica će 9. svibnja 2019. g. na koprivničkom Zrinskom trgu obilježiti 10. godišnjicu sudjelovanja u europskim projektima mobilnosti te 133 godine svoga postojanja.

Obrtnička škola jedina je škola u Koprivničko-križevačkoj županiji koja se može pohvaliti činjenicom da već 10 godina uspješno provodi europske projekte, a uspješnost u tom polju priznata nam je i na europskoj razini. Naime, Škola je 2015. g. primila Erasmus+ Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje od 2015. do 2020. godine kao jedna od dviju strukovnih škola u Hrvatskoj.  

Od 2009. godine provedeno je deset projekata mobilnosti ukupne vrijednosti 250 tisuća eura. Višetjednu je stručnu praksu i usavršavanje u Sloveniji, Njemačkoj, Mađarskoj, Španjolskoj i Češkoj obavljao 131 učenik iz 17 zanimanja te osmero nastavnika. Sve je započelo organizacijom mobilnosti za trojicu učenika, a ove školske godine, deset godina kasnije, na mobilnost je poslano 35 učenika.

Uspostavljeno je partnerstvo s 12 ustanova u raznim europskim zemljama, od Slovenije do Španjolske. Sljedeće godine ime naše škole, grada, županije i države čut će se i u Francuskoj i Velikoj Britaniji, a u Koprivnicu će doći učenici i nastavnici iz Maribora i Švedske.

Škola je aktivna i u Interreg projektima prekogranične suradnje, IPA projektima te projektima Europskog socijalnog fonda, čime smo ostvarili važnu suradnju s hrvatskim i stranim partnerima te se suvremeno opremili.

U 2018. g. Škola je proglašena Regionalnim centrom Koprivničko-križevačke županije za elektrotehniku i računalstvo, čime će se u dogradnju, opremanje te stručno osposobljavanje i usavršavanje učenika i nastavnika uložiti oko 30 milijuna kuna. U skladu s time ove ćemo godine prvi put upisati i novo zanimanje tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom.

U povodu svoga dana za posjetitelje smo pripremili 19 štandova na kojima će im se raznim izložbama i aktivnostima predstaviti zanimanja, aktivi, Humanitarna udruga „Šegrtsko srce“ i Učenička zadruga „Zlatne ruke“ te projekti mobilnosti Škole i partnerske škole iz Velenja i Postojne. Posjetitelji će moći sudjelovati i okušati se u raznim aktivnostima, a oni najbolji sa sobom će ponijeti i zanimljive nagrade.


Priloženi dokumenti:
popis_aktivnosti_Dan_OBSKC.pdf (1.47 MB)


POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju