preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Aktualni Erasmus+ projekti mobilnosti

Autor: Melita Golubić, 19. 3. 2018.

U sklopu svog devetog Erasmus+ projekta mobilnosti „Struka nas veže“ u školskoj godini 2017./2018. Obrtnička škola provodi dvije mobilnosti: mobilnost osmero nastavnika iz područja elektrotehnike i strojarstva provela se u listopadu 2017. g. u Sevilli, a u ožujku ove godine stručnu je praktičnu nastavu u Velenju odradilo 16 učenika smjera kuhar i konobar.

Također, Škola je na natječaj za 2018. g. prijavila i deseti projekt mobilnosti pod nazivom EUjedinjeni u Obrtničkoj koji će se provoditi tijekom šk. god. 2018./2019., a uključivat će dvije aktivnosti: mobilnost učenika smjera elektrotehničar ili tehničar za računalstvo u Postojni te mobilnost 16 učenika zanimanja elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, plinoinstalater, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, soboslikar-ličilac i stolar u Pragu. 

                           

     U sklopu svog devetog Erasmus+ projekta mobilnosti „Struka nas veže“ u školskoj godini 2017./2018. Obrtnička škola provodi dvije mobilnosti.  

     Mobilnost osmero nastavnika iz područja elektrotehnike i strojarstva od 22.  do do 30. listopada 2017. g. stručno se usavršavali u Sevilli u Španjolskoj pod koordinacijom nastavnika Saše Seretina, a od 5. do 18. ožujka ove godine mobilnost u Velenju u Sloveniji provodilo je 16 učenika smjera kuhar i konobar pod koordinacijom nastavnice Sandre Krajina.

       Učenici kuhari i konobari s nastavnicama u pratnji u velenjskoj Šoli za storitvene dejavnosti na dvotjednoj mobilnosti odradili su praktičnu nastavu te upoznali tamošnje znamenitosti i kulturu. Ciljevi ove mobilnosti su prenošenje stručnih znanja i vještina kroz nove radne tehnike kvalitetnom stručnom praksom, unapređenje znanja i vještina za ulazak na tržište rada te razvijanje socijalnih, računalnih, jezičnih i životnih vještina sudionika projekta tijekom i nakon mobilnosti.

 

 

                                      

 

 

 

     Na natječaj 2018. g. Obrtnička škola Koprivnica, nositeljica Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, prijavila je svoj deseti projekt mobilnosti pod nazivom EUjedinjeni u Obrtničkoj.

Projekt će se provoditi tijekom šk. god. 2018./2019., a uključivat će dvije aktivnosti mobilnosti.       

     Mobilnost učenika u Postojni (u Sloveniji) obuhvaća ukupno 16 učenika smjera elektrotehničar ili tehničar za računalstvo biranih iz sadašnjih (u šk. god. 2017./2018.) 2. i 3. razreda. Oni će obavljati trotjednu praksu u Šolskom centru Postojna tijekom studenog/prosinca 2018. g. s naglaskom na temama 3D modeliranje i 3D ispis. S učenicima će tijekom mobilnosti biti dvoje nastavnika u pratnji, a koordinator mobilnosti će biti nastavnik Danijel Mustafa.

     Mobilnost učenika u Pragu (u Češkoj) obuhvaća ukupno 16 učenika biranih iz sadašnjih 2. razreda u zanimanjima elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, plinoinstalater, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, soboslikar-ličilac i stolar. Oni će obavljati trotjednu praksu u školi Akademie remesel Praha (Stredni skola technická). S njima će u pratnji biti dvoje nastavnika, a ovu mobilnost vodit će nastavnici Danijel Lovrenčić, Saša Seretin i Emil Golub.

     Obrtnička škola Koprivnica dogovorila je i dvogodišnje partnerstvo s Izobraževalnim centrom Piramida Maribor. Tijekom šk. god. 2018./2019. te 2019./2020. Centar će na mobilnost primiti dvoje učenika smjera pekar ili slastičar koji će u Obrtničkoj školi obavljati dvotjednu praksu i dvoje nastavnika struke pekar ili slastičar koji će doći na usavršavanje u trajanju pet dana.

 
POVELJA ZA MOBILNOST

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju