preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici sudjelovali na predavanju o poduzetništvu, u Natjecanju mladih Crvenoga križa te obilježili Svjetski dan broja Pi

Autor: Melita Golubić, 15. 3. 2019.

U ožujku su naši učenici sudjelovali na predavanju o poduzetništvu, u Natjecanju mladih Crvenoga križa te su obilježili Svjetski dan broja Pi

Predavanje o poduzetništvu

     Učenici 4. p i 4. r razreda zanimanja komercijalist 7. su ožujka u prostorima PORA-e sudjelovali na predavanju o poduzetništvu. Konkretnim primjerima i poslovnim iskustvima učenicima su vlasnici obrta Poklon dobra ideja i Slatke delicije približili ideju o tome kako pokrenuti vlastiti posao te upornošću i s jasnim ciljem ostvariti uspjeh.

     Učenicima je ovo predavanje bilo veoma zanimljivo, a neki od njih već i imaju ideje o vlastitim obrtima te se vide kao budući poduzetnici.

                            

Natjecanje mladih Crvenoga križa

     Kao i prijašnjih godina, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu 9. ožujka 2019. godine Natjecanje mladih Crvenog križa. Ove godine Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Sokolovac.

     Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazale su znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok su u praktičnom dijelu demonstrirali vještine iz pružanja prve pomoći.

     Učenici Obrtničke škole Koprivnica natjecali su se u kategoriji mladeži te osvojili drugo mjesto. Bez obzira na izostanak plasmana u daljnju fazu natjecanja, naši učenici odlično su se snašli u zadanim situacijama te su stekli vrijedna iskustva.

  

Obilježavanje Svjetskog dana broja Pi (π)

     Učenici nekoliko razrednih odjela naše škole 14. ožujka su obilježili Svjetski dan broja Pi.

     Učenici 3. g razreda zanimanja pomoćni kuhar i cvjećar izrezali su dvije trake s prvih tisuću znamenki broja π te razne slike, karikature, izreke i zanimljivosti vezane uz taj broj i Alberta Einsteina. Učenica Martina Hunjadi je uz pomoć svoje pomoćnice u nastavi napisala i nekoliko prvih znamenki broja na Brailleovu pismu, a u lijepljenju materijala po školskim hodnicima pridružili su im se i učenici 2. h razreda zanimanja kuhar i konobar.

Učenica 1. b razreda Sara Bednaić zanimanja tehničar za računalstvo naslikala je sliku kojom je povezala broj π i Alberta Einsteina, dok su učenici 3. a i 3. b razreda (zanimanja elektrotehničar i tehničar za računalstvo) izradili prezentacije i plakate koji su se prikazivali u glavnom školskom hodniku tijekom dana.

 
POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju