preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Natjecanja i mobilnost

Autor: Melita Golubić, 10. 3. 2020.

Naša je škola organizirala Međužupanijsko natjecanje učenika  iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja i pomoćnih kuhara i slastičara te mobilnost učenika iz Švedske, a njezini su učenici ovih dana sudjelovali i u Natjecanju mladih Crvenoga križa.

U našoj školi održano Međužupanijsko natjecanje

     Obrtnička škola Koprivnica ove je godine bila organizator Međužupanijskoga natjecanja učenika iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te pomoćnih kuhara i slastičara koje se održalo 2. ožujka.

     U prigodnom programu otvorenja prisutnima se obratio ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, a nastup je održao školski tamburaški sastav.

     Svoje stručne vještine na Natjecanju je pokazalo 18 natjecatelja iz sedam hrvatskih srednjih škola: Srednje škole Zabok, Srednje škole Prelog, Srednja škola Pregrada, Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica i Obrtničke škole Koprivnica.

     Na natjecanju iz ugostiteljskog posluživanja prvo mjesto je osvojila Klara Lakotić iz Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica, a drugo mjesto pripalo je Petri Ivanjek iz Srednje škole Zabok; na natjecanju iz slastičarstva najbolja je bila Ksenija Krošlin iz Srednje škole Pregrada, dok je drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila Manuela Kolar iz Srednje škole Zabok; na natjecanju iz područja kuharstva Leonardo Tot iz Obrtničke škole Koprivnica osvojio je prvo mjesto, a Karlo Štorga iz Gospodarske škole Varaždin drugo mjesto; Vendel Oršuš iz Obrtničke škole Koprivnica osvojio je prvo mjesto na natjecanju pomoćnih kuhara i slastičara.

     Svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali na Natjecanju dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica podijelili su zaslužena priznanja, zahvalnice i pohvalnice.

Više fotografija i informacija na Facebookovim stranicama Obrtničke škole Koprivnica.

Na Natjecanju mladih Crvenog križa sudjelovali i naši učenici

     Na Natjecanju mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, koje je održano 7. ožujka 2020. u Osnovnoj školi Legrad, sudjelovali su i naši učenici. Svoja su znanja i vještine u teorijskom i praktičnom dijelu pokazali učenici Dean Bečeić i Teo Bermanec iz 2. b razreda te Helena Hudin, Marco Landek, Ivica Tubanović i Rudolf Toth iz 4. p razreda. Na Natjecanju je sudjelovalo ukupno 12 ekipa osnovnih i srednjih škola, a naši su predstavnici osvojili treće mjesto u kategoriji mladih.

Trotjedna stručna praksa švedskih učenika

     U sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ programa mobilnosti koji je organizirala naša škola četvorica učenika iz Švedske tijekom veljače su provela trotjednu praktičnu nastavu iz područja pametnih telefona, tableta i televizora u tvrtki STS d. o. o. u Koprivnici.

     Osim stjecanja stručnih znanja, učenici trećeg razreda IT zanimanja u NTI gimnaziji Karlstad imali su prilike upoznati grad Koprivnicu i okolicu te posjetiti gradsku i županijsku upravu. Prijam su za njih održali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji su ih upoznali s povijesno-kulturnom baštinom i posebnostima našega kraja.

     Učenici iz Švedske su slobodno vrijeme proveli i s našim učenicima drugih i četvrtih razreda smjera tehničar za računalstvo s kojima su razmijenili iskustva u školovanju i razvili nova prijateljstva.

     Koordinatorica ove mobilnosti je nastavnica Dubravka Jakupec, koja je istaknula da su učenici i Škola izuzetno zadovoljni odrađenom praktičnom nastavom i ostalim aktivnostima u kojima su sudjelovali te da je cilj mobilnosti nastavak partnerstva i suradnje s ovom švedskom školom.

 

Fotografije i ostale informacije o ovoj dolaznoj mobilnosti na Facebookovim stranicama projekata Obrtničke škole Koprivnica.

 

 
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju