preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Aktualnosti vezane uz CEKOM

PROJEKT „RAZVOJ KOMPETENCIJA KROZ UČENJE TEMELJENO NA RADU“ NA KORAK DO POTPISIVANJA UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Autor: Saša Seretin, 11. 6. 2020.

U prostorijama Županijske uprave u utorak 09. lipnja je održan radni sastanak Projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji  kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Na sastanku je raspravljano o drugoj fazi projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ koji je Obrtnička škola Koprivnica zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, krajem prošle godine  prijavila na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec prisutne je članove izvijestio kako je Organizacijska jedinica za provedbu strukturnih instrumenata Europske unije (DEFCO) Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih provelo provjeru prihvatljivosti troškova projektne prijave te je s uključenim izmjenama definirala vrijednost projekta u iznosu od 30,1 milijun kuna.

Projektni tim se nakon provedene rasprave usuglasio s navedenim prijedlogom DEFCO-a te donio zaključak kojim se prihvaćaju predložene izmjene s obzirom da su svi ključni elementi u odnosu na originalni projektni prijedlog i dalje ostali u integralnom obliku. Sve aktivnosti članova Projektnog tima će se u idućem razdoblju usmjeriti na pripremu potpisivanja drugog dijela iznimno važnog projekta uspostave Centra kompetentnosti u KKŽ, a time ukupna vrijednost oba projekta iznosi 60 milijuna kuna.

Spomenimo kako će se projektom „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“  uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, a isti se veže na ranije prijavljen i odobren projekt kojim će se unaprijediti  infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom iz područja elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

         

                                   

          

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Obrtničke škole Kprivnica“


Izvor: Koprivničko-križevačka županija


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju