preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Aktualnosti vezane uz CEKOM

ODRŽANI POČETNI SASTANCI SA MINISTARSTVOM ZANANOSTI I OBRAZOVANJA

Autor: Saša Seretin, 1. 3. 2021.

U sklopu projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“, a u svrhu što efikasnije izrade standarda zanimanja, standarda kvalifikacija te strukovnih kurikuluma, Ministarstvo znanosti i obrazovanja održalo je pojedinačne i sektorske online sastanke sa Regionalnim centrima kompetentnosti, među kojima i sa Centrom kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Cilj ovih sastanaka bio je mapiranje i sektorsko pozicioniranje svakog Regionalnog centra kompetentnosti pri izradi standarda te međusobno koordiniranje i umrežavanje u svrhu izgradnje sektora na razini Republike Hrvatske.

Prvi pojedinačni sastanak sa Centrom kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije održan je 12. veljače 2021. godine, a na sastanku je bilo riječi o standardima zanimanja, standardima kvalifikacija i strukovnim kurikulumima koje će razvijati Centar.

Centar će razvijati slijedeće: 2 prijedloga standarda zanimanja: Tehničar/specijalist za dijagnostiku i održavanje elektroničkih sklopova i upravljanje električnim strojevima (za kojeg se planira izraditi 2 prijedloga standarda kvalifikacija na razini 4.2 (djelomični) i 5 (cjeloviti) HKO-a) i Tehničar za elektroničku navigaciju i inteligentne sustave (za kojeg se predlaže kvalifikacija razine 4.2 HKO-a). Izrada standarda kvalifikacije na razini 4.2 HKO-a (djelomična kvalifikacija) zamišljena je kao proširenje izbornog/ih modula postojeće ili modernizirane kvalifikacije.

Sektorski sastanak sa svim Regionalnim centrima kompetentnosti održan je 17. veljače 2021. godine na kojem su izneseni konačni zaključci svih pojedinačnih sastanaka i napravljene smjernice tko će što razvijati od standarda zanimanja, kvalifikacija i strukovnih kurikuluma.

U četvrtak, 25. veljače 2021., održan je i treći sastanak s temom modernizacije postojećih strukovnih kurikuluma kroz razvoj izbornih obrazovnih modula, čime su predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja sve Regionalne centre kompetentnosti uputili u metodologiju izrade i modernizacije kurikulumskih dokumenata.

 

                

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Obrtničke škole Kprivnica“

 


Izvor: Obrtnička škola Koprivnica


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju