preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Projekti  > EDU Roma
Početak projekta EDU Roma u Obrtničkoj školi

Obrtnička škola se uključila u Interreg  projekt prekogranične suradnje država Mađarske i Hrvatske kao jedan od partnera, još pandemijske 2020. godine, no pravi početak projekta bio je 1.1.2021., a završetak projekta bi trebao biti 30.6. 2022.
Pokretač ovog projekta i njegov vodeći partner (Lead Beneficiary -LB) je Pučko otvoreno učilište Koprivnica, a Obrtnička škola Koprivnica je njegov partner (B3 -Beneficiary) s hrvatske strane granice, dok su s mađarske strane granice partneri: Láthatár Közhasznú Egyesület (B1-Beneficiary) i Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis (CSZMMB, B2 -Beneficiary). Obje ustanove su iz Pečuha.  
Glavni cilj ovog projekta je pomoći romskoj populaciji u objema državama u rješavanju problema suživota s većinskim stanovništvom te pomoći romskoj djeci u uključivanju u obrazovni sustav.
Sve partnerske ustanove su na neki način svojim radom uključene u obrazovni sustav i kao takve prepoznaju svoju ulogu u ostvarivanju cilja projekta. Uloga naše škole u ovom projektu je potaknuti i voditi romsku i neromsku mladež da  suradnjom i zajedničkim radom stvori filmski uradak s tematikom koju romska populacija želi predstaviti većinskoj te film prikazati javnosti na Danima romskog filma u Koprivnici. Za to će biti nabavljena potrebna audio-video oprema koja će se koristiti u izradi i montaži filmskog uratka. Tako će sudionici projekta steći i osnovna znanja u procesu nastanka, obrade i distribucije filma, a svoja će iskustva razmijeniti s kolegama iz Mađarske.
Projektni tim u Obrtničkoj školi čine: Andrea Alduk, računovotkinja škole, Tomislav Terstenjak, pedagog, te profesori informatičke grupe predmeta Iva Horvat i Slavko Franjo koji je i koordinator projekta u Obrtničkoj školi kao partnerskoj ustanovi.

Ukupni proračun projekta iznosi 248 340,38 €.

Službena web stranica projekta se nalazi na poveznici: https://www.eduroma.eu/


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju