2016-05-16 15:57:13

Učenici kuhari i konobari te njihovi mentori sudjelovali na Smotri ugostiteljskih škola u Komiži

     Obrtnička škola Koprivnica bila je jedna od ukupno 12 škola koje su sudjelovale na 18. Smotri ugostiteljskih škola Splitsko-dalmatinske županije i njihovih gostiju. Na Smotri, koju je od 13. do 15. svibnja 2016. g. organizirala Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo Vis, svoje vještine pokazalo je dvoje naših učenika: budući kuhar Antonijo Tkalčić iz 2. h razreda te konobar Tomislav Benotić iz 3. i razreda.

     Na Smotri je svaka škola pripremala svoje autohtone delicije kako bi se na jednom mjestu učenici, ali i nastavnici mogli uvjeriti u bogatstvo naše domaće hrvatske kuhinje, kako bi mogli otkriti svoje recepte iz bogate baštine, razmijeniti mišljenja i tako održati kulinarsku tradiciju naših krajeva. Zadatak svake škole bio je i osmisliti svoju barsku mješavinu i predstaviti je nazočnima.

     Dio programa Smotre bio je i seminar u podrumu vinara Senjanović na kojem su mentori, stručni učitelji kuharstva Ksenija Sedlanić, Tanja Brunec i Vedran Beg mogli čuti o tome kako neodimijski magneti mogu utjecati na rast bilja, kako se rade špageti od blitve i kavijar od aceta balsamica, o problemima s kojima se suočavaju viški vinari te o važnosti suvremenih medija djeci srednjoškolskog uzrasta.

     Nastavnik Vedran Beg bio je i aktivni sudionik seminara - održao je predavanje na temu Autohtona kuhinja podravskoga kraja kako bi nastavnike i ravnatelje još podrobnije upoznao s kuhinjom našega podneblja.

 

     Na sljedećoj poveznici nalazi se kratki film koji će vam dočarati ugođaj Smotre:

http://probodaca.blogspot.hr/2016/05/18smotra-ugostiteljskih-skola-splitsko.html


Obrtnička škola Koprivnica