2017-10-30 11:37:06

Naši učenici uz pomoć svojih nastavnika obilježili Dan jabuka i sudjelovali na Aronia cupu

Obilježen Dan jabuka

Učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi profesori i stručni učitelji iz Obrtničke škole Koprivnica u povodu Dana jabuka 26. listopada organizirali su izložbu jabuka.

Obrtnička škola Koprivnica i ove godine sudjelovala na Aronia cupu

Učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi mentori iz Obrtničke škole Koprivnica 20. listopada ove godine sudjelovali su na 5. Aronia cupu.

         U našoj školi obilježen Dan jabuka

        Učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi profesori i stručni učitelji iz Obrtničke škole Koprivnica u povodu Dana jabuka 26. listopada organizirali su izložbu jabuka.

      Na prigodnom štandu u školskom hodniku prikazani su različiti proizvodi od jabuka kao što su prirodni sokovi, ocat, kašice, kolači, tonik za lice i čips, a posebno su atraktivne bile ušećerene jabuke na štapiću. Uz proizvode su izloženi i recepti za njihovu izradu, a na štandu je provedena i anketa o konzumiranju ovoga voća.

            U izradi dekoracija u obliku jabuke (podmetača, stabala, pregača, broševa i poklon-kutija) sudjelovali su učenici 1. g i 2. g razreda zanimanja pomoćni kuhar i slastičar i pomoćni cvjećar sa svojim stručnim učiteljima i asistentima, dok su učenici 2. h i 3. h razreda zanimanja kuhar i konobar sa svojim stručnim učiteljima ispekli kolače i štrukle od jabuka.

            Ovu je izložbu organizirala profesorica Glorija Ćorić Alagić uz pomoć profesora i stručnih učitelja Silvije Bago Seretin, Marka Potroška, Tanje Brunec, Ksenije Sedlanić, Andrijane Manojlović i Dijane Zorčić.

Obrtnička škola Koprivnica i ove godine sudjelovala na Aronia cupu

     Učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi mentori iz Obrtničke škole Koprivnica 20. listopada ove godine sudjelovali su na 5. Aronia cupu.

     Cilj ove smotre učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola je promicanje zdrave funkcionalne hrane, a ove joj je godine tema bila sljubljivanje pjenušca s delikatesnim vegetarijanskim zalogajima i delikatesnim slatkim zalogajima.

     Na smotri, koja se održala u prostorima Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, prisustvovala je 21 škola. Učenici zanimanja kuhar Lana Horvat i Dragutin Draganić te zanimanja konobar Stefan Hum i Damir Radojčić pod vodstvom svojih mentorica stručnih učiteljica Ksenije Sedlanić, Blaženke Barčanec i Andrijane Manojlović iz Obrtničke škole Koprivnica predstavili su se vegeburgerima, kukuruznim cvjetovima s prosom i batatom, tortom od buče, otmjenim kuglicama te mousseom od šampanjca. Škola je za sudjelovanje osvojila pehar, a učenicima su uručene zahvalnice.


Obrtnička škola Koprivnica