2020-03-10 20:58:00

Natjecanja i mobilnost

Naša je škola organizirala Međužupanijsko natjecanje učenika  iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja i pomoćnih kuhara i slastičara te mobilnost učenika iz Švedske, a njezini su učenici ovih dana sudjelovali i u Natjecanju mladih Crvenoga križa.

U našoj školi održano Međužupanijsko natjecanje

     Obrtnička škola Koprivnica ove je godine bila organizator Međužupanijskoga natjecanja učenika iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te pomoćnih kuhara i slastičara koje se održalo 2. ožujka.

     U prigodnom programu otvorenja prisutnima se obratio ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, a nastup je održao školski tamburaški sastav.

     Svoje stručne vještine na Natjecanju je pokazalo 18 natjecatelja iz sedam hrvatskih srednjih škola: Srednje škole Zabok, Srednje škole Prelog, Srednja škola Pregrada, Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica i Obrtničke škole Koprivnica.

     Na natjecanju iz ugostiteljskog posluživanja prvo mjesto je osvojila Klara Lakotić iz Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica, a drugo mjesto pripalo je Petri Ivanjek iz Srednje škole Zabok; na natjecanju iz slastičarstva najbolja je bila Ksenija Krošlin iz Srednje škole Pregrada, dok je drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila Manuela Kolar iz Srednje škole Zabok; na natjecanju iz područja kuharstva Leonardo Tot iz Obrtničke škole Koprivnica osvojio je prvo mjesto, a Karlo Štorga iz Gospodarske škole Varaždin drugo mjesto; Vendel Oršuš iz Obrtničke škole Koprivnica osvojio je prvo mjesto na natjecanju pomoćnih kuhara i slastičara.

     Svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali na Natjecanju dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica podijelili su zaslužena priznanja, zahvalnice i pohvalnice.

Više fotografija i informacija na Facebookovim stranicama Obrtničke škole Koprivnica.

Na Natjecanju mladih Crvenog križa sudjelovali i naši učenici

     Na Natjecanju mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, koje je održano 7. ožujka 2020. u Osnovnoj školi Legrad, sudjelovali su i naši učenici. Svoja su znanja i vještine u teorijskom i praktičnom dijelu pokazali učenici Dean Bečeić i Teo Bermanec iz 2. b razreda te Helena Hudin, Marco Landek, Ivica Tubanović i Rudolf Toth iz 4. p razreda. Na Natjecanju je sudjelovalo ukupno 12 ekipa osnovnih i srednjih škola, a naši su predstavnici osvojili treće mjesto u kategoriji mladih.

Trotjedna stručna praksa švedskih učenika

     U sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ programa mobilnosti koji je organizirala naša škola četvorica učenika iz Švedske tijekom veljače su provela trotjednu praktičnu nastavu iz područja pametnih telefona, tableta i televizora u tvrtki STS d. o. o. u Koprivnici.

     Osim stjecanja stručnih znanja, učenici trećeg razreda IT zanimanja u NTI gimnaziji Karlstad imali su prilike upoznati grad Koprivnicu i okolicu te posjetiti gradsku i županijsku upravu. Prijam su za njih održali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji su ih upoznali s povijesno-kulturnom baštinom i posebnostima našega kraja.

     Učenici iz Švedske su slobodno vrijeme proveli i s našim učenicima drugih i četvrtih razreda smjera tehničar za računalstvo s kojima su razmijenili iskustva u školovanju i razvili nova prijateljstva.

     Koordinatorica ove mobilnosti je nastavnica Dubravka Jakupec, koja je istaknula da su učenici i Škola izuzetno zadovoljni odrađenom praktičnom nastavom i ostalim aktivnostima u kojima su sudjelovali te da je cilj mobilnosti nastavak partnerstva i suradnje s ovom švedskom školom.

 

Fotografije i ostale informacije o ovoj dolaznoj mobilnosti na Facebookovim stranicama projekata Obrtničke škole Koprivnica.

 

 


Obrtnička škola Koprivnica