2020-11-12 21:04:06

Naša škola sudjeluje u projektu Generacija NOW

Učenici trećih razreda zanimanja tehničar za računalstvo sudjelovat će u projektu Generacija NOW čiji je cilj poticati aktivno sudjelovanje djece i mentora u kreativnom rješavanju problema i učenju putem istraživanja izradom kreativnih IoT projekata.

     Na donacijskom natječaju Generacija NOW, koji su tijekom školske godine 2020./2021. pokrenuli Hrvatski Telekom (HT) i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, izabrana je i Obrtnička škola Koprivnica. Na natječaj se prijavilo 123 obrazovnih institucija, od čega su organizatori odabrali 75 prijava koje će uključiti u projekt čiji je cilj poticati aktivno sudjelovanje djece i mentora u kreativnom rješavanju problema i učenju putem istraživanja izradom kreativnih IoT projekata različite složenosti.

     Projektni tim koji će predstaviti Obrtničku školu čine učenici trećeg razreda zanimanja tehničar za računalstvo Sara Bednaić, Filipa Bebek, Dorian Karnik, Antonio Martinaga i Tim Pavić koje će voditi mentorica, njihova nastavnica informatike i računalstva Dubravka Jakupec.

     Tijekom studenoga 2020. g. Hrvatski telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih donirat će odabranim ustanovama opremu Internet of Things te dodatnu potrebnu opremu za realizaciju projektnih ideja, edukaciju i stručnu mentorsku podršku za izradu IoT projekta, nakon čega slijedi edukacija mentora.

     Učenicima je zadatak riješiti problem koristeći IoT tehnologije koje su upoznali sudjelovanjem u projektu, a temu će organizator javiti naknadno nakon edukacije. Vrijeme za izradu školskog projekta i kreativnog natječaja projekta je od prosinca 2020. do veljače 2021. g., a početkom lipnja 2021. g. održat će se natjecanje i izložba školskih projekata. Sudjelovanjem u ovome projektu učenici su dobili priliku razviti svoju kreativnost i inovativnost, osobni razvitak u samokritičnosti i samopouzdanju te učenje novih tehnologija koje će koristiti u budućim radovima.


Obrtnička škola Koprivnica