2021-02-25 10:38:46

Natjecanje iz robotike na njemačkom jeziku

Na natjecanju iz robotike na njemačkom jeziku Kroatische CLIL-Robotik-Meisterschaft 2020 učenici Obrtničke škole Koprivnica u suradnji s učenicima Gimnazije Fran Galović i Osnovne škole Braća Radić osvojili su četvrto mjesto

     Cilj ovoga natjecanja, koje se provodi već treću godinu zaredom, bio je potaknuti učenike da na zanimljiv i kreativan način povežu svoje znanje njemačkoga jezika s robotikom te tako osvijeste važnost učenja stranog jezika.

     Pod vodstvom mentorice Kristine Kolarić-Varga Obrtničku školu Koprivnica predstavljalo je četvero učenika četverogodišnjih zanimanja: Eva Petrović (2. b), Bartol Ladan (2. a) te Dušan Vučković Kovačević i Senad Susak (1. b).

     Natjecanje se ove godine zbog epidemioloških mjera održalo virtualno, a učenicima su zadatci bili napisati sastavak na njemačkom jeziku o temi Hrvatska i Njemačka u 2050. godini: Koju ulogu imaju roboti?, predstaviti ideju o videozapisu na njemačkom jeziku, osmisliti način na koji će robot svojim pokretima predstaviti ideju, programirati robota, snimiti njegove radnje te ih opisati na njemačkom jeziku. Za njega su se pod vodstvom svojih mentorica učenici pripremali na četirima radionicama koje su se održavale subotama te u svoje slobodno vrijeme.

Poveznica na videozapis: https://www.youtube.com/watch?v=J7LOnt_QuJs&feature=emb_logo

Kristina Kolarić-Varga, prof.


Obrtnička škola Koprivnica