2021-04-28 08:36:42

Naši učenici osvojili prvo mjesto na Natjecanju u disciplini Kućne instalacije

Na Izlučnome natjecanju u disciplini Kućne instalacije, održanome 23. travnja u našoj školi, učenici 3. d razreda Matija Štefotić i Dominik Vuljak osvojili su prvo mjesto i plasman na Državno natjecanje Worldskills Croatia.

     Kako bi se poštivale sve epidemiološke mjere, Natjecanje je održano u virtualnom obliku, kao i u ostale tri škole domaćina (iz Zagreba, Nove Gradiške i Šibenika). Uz našu su ekipu sudjelovale i ekipe iz Dubrovnika, Križevaca, Čakovca, Labina, Topuskog i Koprivnice, a svaka se sastojala od dva učenika i mentora.

     Našu školu predstavljali su učenici 3. d razreda Matija Štefotić i Dominik Vuljak pod vodstvom mentora Emila Goluba koji su osvojili prvo mjesto i plasman na Državno natjecanje Worldskills Croatia. Worldskills je najveće natjecanje učenika strukovnih škola na kojem oni prikazuju svoja znanja i vještine ujedno promovirajući svoju struku, a njegovo je održavanje planirano od 11. do 13. svibnja 2021. na Zagrebačkom velesajmu.

     Učenici su u sklopu Natjecanja izrađivali dio kupaonske instalacije: razdjelnik tople i hladne vode, polazni i povratni vod sustava grijanja te vodovodnu instalaciju. Prije samog početka rada trebali su napisati specifikaciju materijala koji im je potreban za postavljeni zadatak. Nakon izrade vježbe napravili su tlačnu probu kako bi pokazali da je njihov uradak upotrebljiv i ispravno izrađen.

     U samo Natjecanje, osim učenika i mentora, uključen je bio i veliki dio nastavnika naše škole. U Povjerenstvo za organizaciju natjecanja imenovani su ravnatelj Zlatko Martić te nastavnici Željka Kunštić, Vladimir Bračko, Krunoslav Kukec i Danijel Mustafa kao informatičar. U Prosudbenom povjerenstvu bili su Željka Kunštić, predsjednica i predstavnica Škole, Robert Vindiš iz Strojarske i prometne škole Varaždin kao član Državnoga povjerenstva, Igor Koletić iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica i Marjan Skvaža iz Srednje škole Ludbreg. Tijekom Natjecanja uz učenike su bili nastavnici Danijel Mustafa i Danijel Džambo kao informatička podrška te Vladimir Bračko, profesor strojarske grupe predmeta. Administrator svih natjecanja u Školi je nastavnik Damir Bebek. Natjecanje je snimano dvjema kamerama u svakoj školi te praćeno putem platforme Teams. Ocjenjivanje vježbe obuhvaćalo je brzinu rada, točnost dimenzija, urednost spojeva, organizaciju rada, primjenu mjera zaštite na radu, pravilnu iskoristivost materijala, ekološko odlaganje otpada, tlačnu probu i niz drugih elemenata.

    Čestitamo učenicima i mentoru na osvojenom prvom mjestu i plasmanu na Državno natjecanje te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu!


Obrtnička škola Koprivnica