preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Šaptači tavama

 

Učenici 3h  započeli pristupanje pomoćničkom ispitu za zanimanje kuhar.

Ispit će se odvijati od 16.-19. i 23.-26.4.2013 godine. Učenici su prvog dana ispita imali u zadatak prigotoviti slijedeći menu:

- Salata od pečenog mediteranskog povrća

- Podravski picek na kremi od špinata sa ružicama krumpira, kupus salata

- Egzotična panna cotta sa mangom

                                                                                         

  pripremali učenici 3h:

Matija Crikvenac, Dragan Bartolec, Antonio Brletić & Josip Belaj

 

 

PODRAVSKI PICEK NA KREMI OD ŠPINATA

Potrebni sastojci (za 4 osobe):

- 600 g pilećih prsa

- 200 g sira (Podravec)

- 200 g špeka hamburgera (12 tankih traka)

- 0,05 l ulja

- vegeta, sol i papar

Za kremu od špinata:

- 200 g špinata

- 1 žlica oštrog brašna

- 0,1 l bijelog vina

- 0,05 l ulja

- 0,1 l slatkog vrhnja

- vegeta

Za ružice od krumpira:

- 800 g krumpira

- 0,5 l mlijeka

- 50 g maslaca

- 0,03 l ulja

- sol

 

Pileća prsa narežite na male odreske tako da svaki bude cca 100 g težine, lagano potucite preko prozirne folije i pospite sa soli, paprom i vegetom. Sir narežite na prutiće dimenzija 6 x 1 cm. Na svaki odrezak stavite prutić sira i zamotajte. Svaku roladicu omotajte sa tankom trakom špeka, nabodite na drveni štapić i pecite na roštilju ili gril tavi. Roladice možete zamotati i u alu-foliju i peći cca 20 minuta u pećnici te ih zatim ocaklite sa maslacem na vrućoj tavi.

Špinat očistite, operite i skuhajte u slanoj vodi te dobro ocijedite. Ohlađeni špinat usitnite i izmiješajte u gustu kremu. Na ulju pripremite svijetlu zapršku, zalijte vodom i dodajte špinat, začine i kratko prokuhajte. Na kraju dodajte vrhnje, vino i ponovno prokuhajte.

Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice i skuhajte ih u slanoj vodi. Ocijedite, dodajte maslac i mlijeko te izgnječite u kašicu. Pustite da se prohladi, zatim pomoću dresir vrećice na nauljenom limu oblikujte male ružice i zapecite u prethodno zagrijanu pećnicu cca 10 minuta na 190°C

Dobar tek!

 

Jela izabrali i pripremili učenike nastavnici praktične nastave:

Ksenija Sedlanić & Vedran Beg


POVELJA ZA MOBILNOST

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju