preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Povelja za mobilnost

 

NASTAVAK RADA NA ERASMUS PROJEKTIMA

Uskoro (s krajem 2020. g.) završava petogodišnje razdoblje u kojem je Obrtnička škola bila nositeljica Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i bliži nam se novo programsko razdoblje (2021.-2027. g.).

Obrtnička škola Koprivnica prijavila se za Erasmus+ akreditaciju na natječaju u listopadu 2020. g. Ta se akreditacija dodjeljuje za razdoblje od 2021. to 2027. godine te potvrđuje da prijavitelj ima dobar plan za provedbu visokokvalitetnih mobilnosti kao dio širih napora za internacionalizaciju i razvoj svoje organizacije.

U prilozima se nalazi ažurirana Strategija internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica u kojoj se može vidjeti što smo planirali za naredne četiri godine kao i naša prijava na spomenuti natječaj.

(7.12.2020.)

 

Dopuna dokumenta "Strategija internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica" za šk. god. 2018./'19.

Zbog dopune dokumenta "Strategija internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica" u novoj školskoj godini mole se stručni aktivi da popune dolje objavljeni "obrazac za aktive - strategija 18 19" po uputama navedenim na njemu.

 

Obrtnička škola Koprivnica dobitnica VET Povelje za mobilnost

Dana 12. studenoga 2015. godine u zagrebačkom hotelu Esplanada Obrtnička škola Koprivnica primila je Erasmus + Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Erasmus+ VET Povelju za mobilnost krajem rujna 2015. g. Školi je dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Povelja se dodjeljuje ustanovama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti kako bi ih se potaknulo da nastave razvijati svoje strategije internacionalizacije, ali su im njome omogućeni i pojednostavljeni postupci prijave na buduće projekte. Ona predstavlja priznanje Obrtničkoj školi za njezine prethodne kvalitetno provedene mobilnosti učenika: do šk. god. 2015./2016. u sklopu školskih projekata praktičnu nastavu je obavljalo već 40 učenika u Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Španjolskoj. Priznanje Školi iznimno je i zbog činjenice da je ova Povelja u 2015. godini dodijeljena samo dvjema hrvatskim školama.

Više detalja o Erasmus+ VET povelji na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/obrazovanje-i-osposobljavanje/strukovno-obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-strukovno-obrazovanje-i-osposobljavanje/

Više informacija o Strategiji internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica u dokumentima u prilogu.

 

TCA seminar o strategiji internacionalizacije u Pragu

Na seminaru pod nazivom Thematic seminar focused on European Internationalization Strategy (EIS) within VET Mobility Charter and ECHE, održanom od 6. do 8. lipnja ove godine u Pragu, oko 25 sudionika učilo je o načinima poboljšanja strategije internacionalizacije njihovih ustanova. Internacionalizacija ustanove podrazumijeva namjerni proces podizanja kvalitete obrazovanja u nekoj ustanovi međunarodnim aktivnostima.

Obrtnička škola Koprivnica jedna je od pet hrvatskih nositeljica Erasmus+ Povelje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje do 2020. g. te je kao takva obvezna imati strategiju internacionalizacije. Zato je predstavnica naše škole Ljiljana Mraz sudjelovala u ovom stručnom usavršavanju uz pomoć sredstava iz programa Erasmus+ Europske unije.

Sudionici seminara bili su iz raznih europskih zemalja, iz strukovnih i visokih škola te nacionalnih agencija zaduženih za programe Europske unije.

Učili su o načinu sastavljanja strategije, o potrebi za njezinim ugrađivanjem u ustanovu, za zajedničkom izgradnjom strategije na temelju stvarnih potreba ustanove i analize načina na koje se one mogu ostvariti uz pomoć internacionalizacije ustanove. Osim toga, ostvarili su nove međunarodne kontakte koji će im pomoći u daljnjem procesu unapređenja svojih ustanova.

 

 


CEKOM

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju