preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Povelja za mobilnost

Dopuna dokumenta "Strategija internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica" za šk. god. 2018./'19.

Zbog dopune dokumenta "Strategija internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica" u novoj školskoj godini mole se stručni aktivi da popune dolje objavljeni "obrazac za aktive - strategija 18 19" po uputama navedenim na njemu.

 

Obrtnička škola Koprivnica dobitnica VET Povelje za mobilnost

Dana 12. studenoga 2015. godine u zagrebačkom hotelu Esplanada Obrtnička škola Koprivnica primila je Erasmus + Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Erasmus+ VET Povelju za mobilnost krajem rujna 2015. g. Školi je dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Povelja se dodjeljuje ustanovama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti kako bi ih se potaknulo da nastave razvijati svoje strategije internacionalizacije, ali su im njome omogućeni i pojednostavljeni postupci prijave na buduće projekte. Ona predstavlja priznanje Obrtničkoj školi za njezine prethodne kvalitetno provedene mobilnosti učenika: do šk. god. 2015./2016. u sklopu školskih projekata praktičnu nastavu je obavljalo već 40 učenika u Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Španjolskoj. Priznanje Školi iznimno je i zbog činjenice da je ova Povelja u 2015. godini dodijeljena samo dvjema hrvatskim školama.

Više detalja o Erasmus+ VET povelji na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/obrazovanje-i-osposobljavanje/strukovno-obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-strukovno-obrazovanje-i-osposobljavanje/

Više informacija o Strategiji internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica u dokumentima u prilogu.

 

TCA seminar o strategiji internacionalizacije u Pragu

Na seminaru pod nazivom Thematic seminar focused on European Internationalization Strategy (EIS) within VET Mobility Charter and ECHE, održanom od 6. do 8. lipnja ove godine u Pragu, oko 25 sudionika učilo je o načinima poboljšanja strategije internacionalizacije njihovih ustanova. Internacionalizacija ustanove podrazumijeva namjerni proces podizanja kvalitete obrazovanja u nekoj ustanovi međunarodnim aktivnostima.

Obrtnička škola Koprivnica jedna je od pet hrvatskih nositeljica Erasmus+ Povelje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje do 2020. g. te je kao takva obvezna imati strategiju internacionalizacije. Zato je predstavnica naše škole Ljiljana Mraz sudjelovala u ovom stručnom usavršavanju uz pomoć sredstava iz programa Erasmus+ Europske unije.

Sudionici seminara bili su iz raznih europskih zemalja, iz strukovnih i visokih škola te nacionalnih agencija zaduženih za programe Europske unije.

Učili su o načinu sastavljanja strategije, o potrebi za njezinim ugrađivanjem u ustanovu, za zajedničkom izgradnjom strategije na temelju stvarnih potreba ustanove i analize načina na koje se one mogu ostvariti uz pomoć internacionalizacije ustanove. Osim toga, ostvarili su nove međunarodne kontakte koji će im pomoći u daljnjem procesu unapređenja svojih ustanova.

 

 


POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju