preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici 3. g posjetili Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

Autor: Melita Golubić, 4. 4. 2017.

Učenici 3. g razreda smjera pomoćni cvjećar 27. ožujka 2017. godine posjetili su Visoko gospodarsko učilište u Križevcima u sklopu nastavnoga predmeta Stručna praksa. Cilj ove terenske nastave bio je vidjeti plastenike u kojima se uzgaja cvijeće i povrće te pokušati samostalno raditi u plasteniku i oko plastenika.

     Prije nego što su učenici krenuli u obilazak plastenika, razgledali su cijelo gospodarstvo koje Učilište posjeduje. Tijekom razgledavanja učenici su se upoznali s domaćim pasminama kokoši, magaraca, konja, koza, ovaca i krava.

     Uz pomoć dr. sc. Zvjezdane Augustinović učenici su uredili gredicu sa začinskim i ukrasnim biljem te odslušali kratko i zanimljivo predavanje o bilju. Plastenik su razgledali  u pratnji dipl. ing. Dijane Horvat, a nakon razgledavanja su sijali sjeme u stiroporne kontejnere uz zanimljive komentare o sjemenu i sjetvi bacc. ing. Krunoslava Hunjaka.

     Tako su naučene nove tehnike sjetve cvijeća i upoznati novi načini uzgoja od sjemena do zrelog cvijeća. Učenici su bili jako zadovoljni ovim oblikom nastave te im je želja opet posjetiti VGUK kada nikne bilje koje su sami posijali kako bi ga mogli presaditi na velike gredice.   
POVELJA ZA MOBILNOST

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju