preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Praksa u Velenju

                       

PROJEKT PRAKSA U VELENJU 

Agencija za mobilnosti i programe EU odobrila je Erasmus+ projekt mobilnosti učenika Praksa u Velenju koji podrazumijeva trotjedno obavljanje praktične nastave učenika u partnerskoj ustanovi Šolski center Velenje u Sloveniji. Strukovne programe slične onima u Obrtničkoj školi Koprivnica ŠC Velenje provodi u radionicama opremljenima suvremenom tehnologijom koje su koprivničkim učenicima u njihovoj sredini nedostupne. Kroz ovaj bi projekt ovaj slovenski Šolski center prvi put na ovakav način surađivao sa školom iz Hrvatske. Projektni prijedlog bio je visoko rangiran sa 94 boda, na 3. mjestu po kvaliteti. 

Sudionici mobilnosti kroz tri će tjedna obavljati praktičnu nastavu u vrhunski opremljenim praktikumima i radionicama ŠCV-a, gdje će moći usvojiti ili unaprijediti svoje stručne i osobne vještine, znanja i ponašanja. Učenici će biti smješteni u učeničkom domu partnerske ustanove, a s njima će ondje boraviti i nastavnici u pratnji. Sudionici će prije mobilnosti pohađati pedagoško-kulturološke, stručne, organizacijske i pripreme iz računalstva, a nakon mobilnosti vrednovat će postignuća projekta te ih prezentirati široj lokalnoj zajednici.

Osim razvijanja teorijskih i praktičnih znanja i vještina, očekuje se da će učenici provedenim aktivnostima u sklopu ovoga projekta dobiti prednost na domaćem, ali i na europskom tržištu rada. Partnerske ustanove će razmijeniti iskustva, a Obrtnička škola planira nova znanja primijeniti u organizaciji rada i planiranju nove zgrade Obrtničke škole. U razdoblju do 2019. godine Obrtnička škola planira pružiti mogućnost međunarodnog iskustva stručne prakse svim smjerovima i time pojačati interes za upise u obrtnička zanimanja te pokazati učenicima i zajednici da su upravo strukovna zanimanja vrlo važna te da ih ne treba zanemariti, već u njih ulagati jer su ona važan dio gospodarstva i razvoja jedne regije.

Tablica rezultata natječaja nalazi se na http://www.mobilnost.hr/nio.php?o=715

VIše o projektu saznajte na:

Otvorena je i Facebook stranica projekta Praksa u Velenju

https://www.facebook.com/pages/Praksa-u-Velenju-Erasmus/706409859472070

 


PROMOTIVNI VIDEO

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

Facebook OBSKC

Facebook ERASMUS+ OBSKC

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju