preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

UČENICI PRVOG RAZREDA ČITALI "MIŠEKIMA" I "RIBICAMA"

Autor: Ljiljana Mraz, 24. 10. 2017.

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2017. održana je i ove godine manifestacija promicanja knjige i čitanja pod nazivom „Danas ti čitam“. Već tradicionalno naši učenici čitali su u Dječjem vrtiću „Tratinčica“.

 

U ponedjeljak 23. listopada 2017. g. na cijelom području Republike Hrvatske održana je jednodnevna akcija s ciljem popularizacije čitanja, a među mnogima čitali su i učenici Obrtničke škole Koprivnica.

Već tradicionalno naši učenici čitali su u Dječjem vrtiću „Tratinčica“. Ove godine su se akciji čitanja veselo odazvali učenici 1. e razreda smjera slastičar i pekar.

Učenici Marko B., Manuela H., Ana-Marija P.  i Anamarija P. čitali su priču o tajnoj pustolovini Bambija i njegovih prijatelja Lupka i Cvjetka. S djecom iz skupine "Mišeki" razgovarali su o opasnostima tajnih pustolovina, činjenici da treba roditeljima uvijek reći kamo idemo te se družili uz razgovor i crtanje najdražih likova i događaja iz priče.

Učenice Annika H., Veronika K. i Maria L. čitale su priču o princezi Katarini Pustolovnoj koja se silno željela igrati sa svojim bratom, ali to nije smjela. Jesu li dječaci i djevojčice toliko različiti, kako se mogu zajedno igrati, igramo li se mi sa svojom braćom i sestrama? Kroz mnoga pitanja djeca iz skupine „Ribice“ s našim su učenicama podijelila svoja iskustva, a osim toga i zapjevala. Posebice im se svidjelo kad je Veronika zapjevala poznati hit „Despacito“ dok se našim učenicama svidjelo kad su im djeca pokazala svoje znanje engleskog te kako odlično crtaju.

Učenici su se rastali od predškolaca uz zagrljaje i obećanje da će se ponovno vidjeti u siječnju.

Više fotografija na Facebook stranici knjižnice Obrtničke škole Koprivnica.
POVELJA ZA MOBILNOST

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju