preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan ružičastih majica u Obrtničkoj

Autor: Unknown , 26. 2. 2020.

Obrtnička škola Koprivnica već tradicinalno, petu godinu zaredom, obilježava Dan ružičastih majica.

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg dana borbe protiv vršnjačkog nasilja Škola je izradila letke na temu bullyinga i diskriminacije koji su se dijelili učenicima. Usto, učenici su na hodniku škole jedni drugima pekli ružičaste palačinke. Obrtnička škola Koprivnica smatra kako je važno obilježavati Dan ružičastih majica, jer se time pridonosi ozračju međusobnog poštovanja i pozitivnoj klimi između učenika, nastavnika i ostalih djelatnika što je jedan od faktora u preveniranju neprimjerenih ponašanja.

 

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači u cijelome svijetu. Ideja o obilježavanju tog dana pojavila se u Kanadi 2007. godine kao reakcija na događaj kada je jedan dječak obukao ružičastu majicu u znak podrške svojoj majci, koja je oboljela od raka dojke. Zbog te ružičaste majice bio je izvrgnut uvredama i izrugivanju, a zatim i fizičkom nasilju svojih vršnjaka. Slijedeći dan njegovi školski kolege došli u školu u ružičastim majicama, u znak podrške prijatelju, osuđujući na taj način vršnjačko nasilje.

 

 

 

 

 
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju